KB18 förvärvar Consentio Ledarskap

 

KB18 Företagsförädling AB tar steget in i utbildningsbranschen och blir ny huvudägare till Consentio Ledarskap AB, ett företag som bedriver ledarskapsutbildningar över hela landet från sin bas i Kristianstad och Örebro. Stefan Wikström, partner i KB18 och med bakgrund bland annat som rektor och kvalitetschef på NTI Gymnasiet och IT-gymnasiet, tillträder som vd den 1 februari. Nuvarande vd Dick Lager fortsätter som vice vd och platschef i Örebro.

Consentio Ledarskap startades 1998 av fyra kollegor från Försvarets skolverksamhet där de under flera år arbetat tillsammans med ledarutveckling, utbildning och olika grupprocesser inom ramen för officersutbildningen. Förra året omsatte bolaget cirka 17 miljoner kronor med god vinst. Med KB18 som ny ägare får företaget den stabilitet och styrka som krävs för att ta nästa steg i sin utveckling.

– Kunskap, ledarskap och utvecklingsprocesser är viktiga framgångsfaktorer i det moderna samhället. Vi är stolta över att ta över ett så fint och kvalitativt entreprenörsbolag som har etablerat en stark närvaro i en bransch med framtiden för sig. Säljarna blir kvar i bolaget och tillsammans med den kompetens som vi inom KB18 kan tillföra ser vi stora möjligheter för Consentio att bli ett mycket större bolag i sin bransch, säger Stefan Wikström, tillträdande vd och partner i KB18.

KB18 är en långsiktig investerare vars idé är att ta en aktiv ägarroll. Consentio Ledarskap är KB18:s fjärde förvärv. En av grundarna, Jesper Andersson, har köpt 9 procent av bolaget på samma villkor som KB18. Han kommer liksom de tidigare ägarna Tony Månsson, Ulf Lundgren och Anders Ramberg att fortsätta i bolaget med införsäljning och som utbildare.

– Jag och övriga grundare ser fram emot att fortsätta utveckla Consentio Ledarskap tillsammans med Stefan och övriga delägare i KB18. De nya ägarna tillför den kompetens, det kontaktnät och den struktur som krävs för att vi ska kunna växa från ett entreprenörsdrivet företag till ett stort utbildningsföretag, säger Ulf Lundgren.

KB18 Företagsförädling äger sedan tidigare Emmlight AB, som säljer komponenter till belysningsbranschen, Watt&VEKE AB som säljer designbelysning, samt AB Svensk Formteknik som hyr ut monteringsstöd till byggarbetsplatser. Målsättningen är att förvärva fler välskötta företag med bra produkter och tjänster som KB18 har förutsättningar att bidra till att utveckla.

För ytterligare information;

Stefan Wikström, tillträdande verkställande direktör i Consentio Ledarskap AB och partner i KB18 Företagsförädling AB, tel: 070‑944 88 56, epost: stefan.wikstrom@kb18.se

Läs mer om KB18 Företagsförädling på www.kb18.se.